🚚GRATIS EUROPA BESTILLINGER > €150

TOP TILBEHØR TIL DIN MOTORCYKEL

🚚GRATIS ITALIEN BESTILLINGER > €50

BMW DC 04 i stedet for den elektriske boxer?

BMW DC 04 invece del boxer elettrico? - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW DC 04: En revolution inden for elektriske motorcykler

BMW ELEKTRISKE MOTORCYKLER: TAB OG PATENTER

 

BMW har introduceret flere elektriske motorcykler siden 2015.  Funktionelle teststudier, koncepter og køretøjer.  Bayerische Motoren Werke patenterede endda mærkets typiske boxermotordesign til kølesystemet i en elektrisk motor.  MOTORRAD viser den seneste udvikling.

BMW Motorrad har for nylig registreret og beskyttet 11 nye navne til fremtidige modeller. Efter lanceringen af ​​CE-modellerne, dedikeret til elektriske scootere og urban mobilitetskoncepter som BMW CE 02, fokuserer virksomheden nu sin indsats på større elektriske motorcykler identificeret med akronymet "DC". De nye navne omfatter DC 01, DC 02, DC 03, DC 04, DC 05, DC 06, DC 07, DC 08 og DC 09, beregnet til motorcykler, reservedele og tilbehør. I juni 2019 afslørede BMW Vision DC Roadster-konceptet, som introducerede den elektriske motorcykellinje, hvor "DC" står for "jævnstrøm". I øjeblikket er der intet eftermarkedstilbehør tilgængeligt til disse nye BMW elektriske motorcykler.

Modulært monocoque chassis med integreret batteri

I slutningen af ​​december 2023 blev en ny international patentansøgning offentliggjort af BMW for et modulært monocoque-chassis beregnet til elektriske motorcykler. Denne ramme inkluderer et centralt batterirum, lavet af kulfiberforstærket kompositplast, såsom Kevlar. Der er også mulighed for at skabe hybridkonstruktioner ved hjælp af letmetaller som aluminium eller titanium, især på kritiske områder som styrehovedet og svingarmsstøtten. Det modulære design giver fleksibiliteten til at skræddersy hjulophænget til den specifikke model, hvilket reducerer omkostningerne og forenkler produktionen takket være færre komponenter.

Kunne DC 04 være BMWs første elektriske motorcykel?

I marts 2023 dukkede patenttegninger op, der kan referere til DC 04, BMWs første elektriske motorcykel. Denne nye model ser ud til at være baseret på BMW G 310 R, hvis forbrændingsmotorversion yder 34 hk (25 kW). BMW DC 04 vil sandsynligvis bruge komponenter fra CE 04 el-scooteren, der allerede er tilgængelig fra 2022, men med en omorganisering af batteripakken og motoren for at tilpasse sig motorcykelbrug. Den elektriske motor ville overføre kraft til baghjulet gennem et system af vinkelgear og en tandrem, med en 90-graders afbøjning.

BMW Vision DC Roadster og den elektriske boxermotor

Vision DC Roadster-konceptet, der blev introduceret i 2019, tiltrak sig opmærksomhed for sit design inspireret af den klassiske to-cylindrede boxermotor, med et kølesystem placeret i de angivne "cylindre". En patentansøgning fra juni 2022 antyder, at BMW udforsker denne retning, med kølecylindre monteret direkte på drevet, med specifikke funktioner såsom varmeveksling eller passiv køling af elektroniske komponenter. Disse patenter er dog stadig i deres embryonale fase og tillader ikke at drage endelige konklusioner.

100 kW BMW E-Power Roadster Concept

I december 2019 præsenterede BMW E-Power Roadster Concept, en elektrisk motorcykel, der er mindre visionær i design end Vision DC Roadster, men med en effekt på 100 kW (136 HK) og en totalvægt på cirka 300 kg. På trods af dette har BMW endnu ikke afsluttet udviklingen af ​​en højtydende elektrisk motorcykel klar til serieproduktion.DC-serien nummereret 01 til 09 tyder dog på, at flere modeller er i pipelinen, som kan variere mellem Vision DC Roadster og E-Power Roadster Concept.

E-Roadster, E-Tourer, E-Adventure?

Den omfattende registrering af navne for nye modeller synes at indikere en langsigtet planlægningsstrategi fra BMW's side, og dermed beskytter navnene og teknologierne mod potentielle krav fra andre producenter. I fremtiden vil vi sandsynligvis se modeller som e-roadster, e-tourer og e-adventure cykel. I mellemtiden giver billedgalleriet et kig på tidligere udviklinger af BMW elektriske motorcykler.

BMW CE 04 og CE 02 til mobilitet i byer

Den i øjeblikket tilgængelige BMW CE 04 blev lanceret i foråret 2022 som efterfølgeren til 2014 BMW C Evolution. Fra 2024 vil den få selskab af BMW CE 02, en "125 elektrisk" model med en effekt på 11 kW (15 hk). , tilgængelig med et klasse A1-kørekort fra 16 års alderen eller med B196-udvidelsen af ​​bilkørekortet. Begge modeller er beregnet til mobilitet i byerne, ideel til korte ture i storbyområder.

Produktion af BMW elektriske modeller hos TVS i Indien

BMW samarbejder med den indiske partner TVS om udviklingen af ​​fremtidige elektriske modeller. TVS producerer allerede G 310-modellerne til BMW, og i 2023 startede produktionen af ​​BMW CE 02, den første elektriske model i serien.

BMW DC 04 sigter mod at være et markant gennembrud i verden af ​​elektriske motorcykler. Det berømte tyske mærke, kendt for sine boxermotorer, tager et skridt mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid med denne revolutionerende motorcykel. Men hvad gør BMW DC 04 så speciel sammenlignet med den traditionelle el-bokser?


Lad os starte med designet. BMW DC 04 bevarer den elegance og innovation, der er typisk for mærket, men med et futuristisk præg. Dens aerodynamiske chassis og moderne linjer fanger ikke kun øjet, men tilbyder også forbedret aerodynamisk effektivitet. Denne forbedring kan udmønte sig i større batterirækkevidde, en afgørende faktor for dem, der bruger en elektrisk motorcykel til daglige rejser.


Et andet karakteristisk træk ved BMW DC 04 er dens kraft. Udstyret med en banebrydende elektrisk motor tilbyder DC 04 ydeevne, der kan måle sig med mange forbrændingsmotorcykler. Den øjeblikkelige gasrespons og jævne kraftforsyning giver mulighed for en behagelig og ubesværet tur, hvilket gør den til et fremragende valg for motorcykelentusiaster.


Men det handler ikke kun om ydeevne. BMW DC 04 er også designet med rytterkomfort i tankerne. Med ergonomiske sæder og avanceret affjedring bliver enhver rejse en behagelig oplevelse, selv over lange afstande. Ydermere er motorcyklen udstyret med intelligente teknologier, der hjælper med at køre, såsom traction control og flere tilpasselige køretilstande.


Sikkerheden er ikke blevet forsømt. BMW DC 04 indeholder en række avancerede sikkerhedsfunktioner, såsom det regenerative bremsesystem, der ikke kun hjælper med at spare energi, men også giver større sikkerhed ved bremsning. Ydermere sikrer de synlige LED-lys, at rytteren altid er tydeligt synlig for andre trafikanter.


Et aspekt, som mange vil sætte pris på, er BMW DC 04's øko-bæredygtighed. Med ingen direkte emissioner repræsenterer denne motorcykel en mere miljøvenlig mulighed end dens forbrændingsmodstykker. BMW har også gjort store fremskridt for at sikre, at batteriproduktion og bortskaffelse er så bæredygtig som muligt.


Som konklusion er BMW DC 04 ikke bare en elektrisk motorcykel; det er en forløber for, hvad fremtiden for tohjulet mobilitet kunne være. Med et innovativt design, enestående ydeevne og et stærkt fokus på bæredygtighed kan DC 04 virkelig markere et vendepunkt på markedet for elektriske motorcykler. Hvis du er en motorcykelentusiast eller blot en person, der leder efter en mere miljøvenlig måde at rejse på, er BMW DC 04 bestemt værd at være opmærksom på.

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: kommentarer skal godkendes inden offentliggørelse.